Opbrengst collecte voor Stichting Opkikker in Ter Apel is 1663 euro

ter apel

De achttien collectanten voor Stichting Opkikker in Ter Apel hebben een bedrag van 1663,28 ingezameld. Dat is vanmiddag bekend gemaakt.

De inhoud van de collectebussen is geteld door directeur Ruud Sliphorst van Stichting Opkikker. Plaats van handeling is de woning van Michel Snijder en Marleen Ophof. De ouders van de driejarige Sven die een ernstige hartafwijking heeft, hebben de collecte in het grensdorp georganiseerd. "We hadden een bedrag van tussen de 1000 en 1250 euro verwacht", vertelt Marleen. "Maar uiteindelijk is een bedrag van ruim 1600 euro opgehaald. We hadden tranen in de ogen nadat het bedrag bekend werd gemaakt. We hebben veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen en het is fantastisch dat de inspanningen zijn beloond. Veel mensen hadden het artikel gelezen in de Ter Apeler Courant, waardoor gul is gegeven." De opbrengst van de collecte komt geheel ten goede aan het organiseren van Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin. Om zogeheten Opkikkerdagen te kunnen blijven organiseren zijn voldoende financiële middelen nodig. "We zijn vorig jaar mei verrast met een Opkikkerdag in Center Parcs de Eemhof in Zeewolde”, vertelt Michel. “We hebben daar met elkaar zo van genoten, dat we vinden dat zoveel mogelijk langdurig zieke kinderen en hun familie een keer een fijne dag moeten kunnen meemaken.”

Auteur

Paul Abrahams