Carspel Oderen presenteert wandelroute Historisch rondje Exloo

Ter Apel

De historische vereniging Carspel Oderen heeft de wandelroute Historisch rondje Exloo, sieraad van Drenthe ontwikkeld.

Deze wandeling biedt de gelegenheid om veel van de historische aspecten van Exloo en omgeving te leren kennen. De gemeente Borger-Odoorn heeft deze uitgave financieel mede ondersteund. De route is aangeboden in het gemeentehuis in Exloo aan cultuurwethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn. Tijdens de wandeling wordt een bezoek gebracht aan vele historische plaatsen en objecten in en rond Exloo, zoals het diner-café Bussemaker (al in Exloo sinds 1880), het oude station, de Ballastput, de Leewal, een tweetal oorlogsmonumenten, de ijsbaan, keien en een grafheuvel. Natuurlijk is de vermeende stad Hunsow niet vergeten, wordt gelopen door een smeltwaterdal en worden herinneringen aan de dorpsbrand van 1884 getoond. Bij elk historisch punt staat in het boekje een korte toelichting. De route is ongeveer dertien kilometer lang en is ook per fiets af te leggen. Historisch rondje Exloo, sieraad van Drenthe is verkrijgbaar voor 1,50 euro bij het TIP in het Schapeninformatiecentrum en bij Warenhuis Geerts in Exloo.

Auteur

Paul Abrahams