Rode Kruis sluit de deuren van de Welkom Winkel in Ter Apel

ter apel

Na acht maanden meer dan 4.500 pakketten uitgedeeld te hebben aan pas gearriveerde vluchtelingen, sluit het Rode Kruis de deuren van de Welkom Winkel in Ter Apel.

De Welkom Winkel Ter Apel, gevestigd in De Westermarkeschool in Ter Apel aan de Westerstraat, sluit op 1 juni haar deuren. De winkel heeft voldaan aan haar taak om kleding in te zamelen en uit te geven aan vluchtelingen die worden opgevangen op het COA in Ter Apel. Het Rode Kruis opende de Welkom Winkel op maandag 5 oktober 2015. Omdat er beduidend minder vluchtelingen arriveren in Ter Apel, kan het COA deze taak zelf weer op zich nemen. “De noodzaak voor de winkel is verdwenen dus zit er niets anders op dan te stoppen. Dat heeft als voordeel dat we ons weer volop op onze andere Rode Kruis activiteiten kunnen richten, want de afgelopen maanden ging, uiteraard, veel aandacht naar de Welkom Winkel” geeft Anita Huiting, van het Rode Kruis afdeling Zuid Oost Groningen aan. Daarnaast spreekt ze vol trots over alle mensen die met het Rode Kruis klaar stonden afgelopen periode. "We willen vanzelfsprekend alle donateurs, sponsoren, bedrijven, vrijwilligers, gemeente en overige instanties bedanken voor hun geweldige hulp bij deze actie. In tijden van nood staat niemand alleen, dat blijkt maar weer."

Auteur

Paul Abrahams