Staatsbosbeheer houdt nachtvlinderexcursie in Ter Wupping

ter wupping

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop?

Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht bij Staatsbosbeheer in Ter Wupping. De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door De Vlinderstichting en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen. De excursie op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni begint om 21.30 uur. De start is nabij de brug over het Mussel-Aa-kanaal West, kruising Ter Wuppingerweg en Kolonel Blondeelweg. De kosten bedragen 2,50 euro. U wilt meer informatie? U wilt zich aanmelden? Bel 0599-320420 of stuur een mail naar a.epping@staatsbosbeheer.nl of j.vale@staatsbosbeheer.nl

Auteur

Paul Abrahams