Rotary Stadskanaal schenkt Tess Unlimited ruim 10.000 euro

Ter Apel

Tijdens de Knoalsternacht en Koningsdag gebeurde het tappen onder barre weersomstandigheden. Toch is het Rotary Stadskanaal gelukt om maar liefst 10.700 euro bij elkaar te krijgen.

Het goede doel was dit jaar Tess Unlimited. Deze Nederlandse stichting verzorgt in Guatemala operaties voor kinderen met een hazenlip. Bestuurslid Jan-Willem van de Kolk mocht de cheque in ontvangst nemen uit handen van Jannes Trip, de voorzitter van Rotary Stadskanaal. Van de Kolk toont zich zeer ingenomen: "Met dit bedrag kunnen 25 kinderen geholpen worden. Kinderen die dankzij de operaties nu kans krijgen op een gewoon leven." De oud-wethouder van de gemeente Stadskanaal vertelt dat Guatemala tot de landen behoort met de meest ondervoede kinderen. Vera, zijn dochter, werkt sinds drie jaren in het Midden-Amerikaanse land. Zij is logopediste en verbonden aan Tess Unlimited. Behalve dat deze organisatie jaarlijks meer dan 200 operaties verzorgt, biedt de stichting ook dagelijks naschoolse opvang aan vijftig kinderen. In het team van Tess Unlimited werken vijf jonge Nederlanders samen met Guatemalteken. Ze zijn voor hun werk afhankelijk van donaties. Dit jaar kunnen ze dus rekenen op een gulle gift van Rotary Stadskanaal. "De inzet van de leden van de Rotaryclub was hartverwarmend en het bedrag wordt zeer gewaardeerd", aldus een opgetogen Van de Kolk.

Auteur

Paul Abrahams