Muzikale wandeling met concert in de PKN kerk in Gasselternijveen

Ter Apel

In de prachtige omgeving rondom Gasselternijveen is zondag 26 juni een wandelroute uitgezet, waarbij de wandelaars op meerdere idyllische plekken, musici van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest tegen komen.

Deze musici begeleiden de wandelaars op muzikale wijze naar het slotconcert in de PKN kerk aan de Vaart 3, sinds 1997 een beschermd Rijksmonument. In het godshuis kan het publiek luisteren naar twee - op sprookjes geïnspireerde- meesterwerken uit de muziekgeschiedenis. De ‘Ouverture die Zauberflöte' van W.A. Mozart en 'Scheherezade' van N. Rimsky Korsakov worden uitgevoerd door het Veenkoloniaal Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher. De wandeling begint om 14.00 uur bij De Spil in Gasselternijveen. Het concert begint om 16.00 uur. Een toegangskaartje kost 10 euro. Kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang.

Auteur

Paul Abrahams