Kwart eeuw schildersfestival Montmartre in Sellingen

Ter Apel

Het schildersfestival Montmartre vindt dit jaar voor de vijfentwintigste keer plaats in Sellingen. De jubileumeditie is zaterdag 9 juli. Dan zijn er ook nieuwe attracties en acts.

Een nieuw onderdeel van het feest is de prijs voor de mooiste kraam. Een vakkundige jury beoordeelt de leukste, beste, origineelste kraam. Ook het publiek doet mee met een publieksprijs. Iedereen kan aangeven welke kraam het meest in de smaak valt.

Ditmaal zijn er bij het festival ook bijdragen van Sellinger koren. Zo zingt in de hervormde kerk het Sellinger kwartet Fosfour, bij de opening zingt het Ketelkoor Franse liedjes. Van de muziekvereniging Jeduthun spelen het jeugdorkest en de saxofoonsectie.

De grote publiekstreffer is wederom de veiling van kunstwerken met veilingmeester Alex Vissering en Luut Jan Sterenberg. In de Sprankel zijn foto’s van de kunstwerken te zien voorafgaande aan de veiling die begint om 14.00 uur.

Dit jaar doen er ongeveer honderdtwintig kunstenaars mee vanuit het binnen- en buitenland. Uit de partnerschapsgemeenten Miedzyrzecz (Polen), Andrésy (Frankrijk) en Haren (Duitsland) komen dit jaar ook kunstenaars.

Het festival werd voor het eerst gehouden in 1991 door een groep enthousiaste kunstliefhebbers. Toen nog op het pleintje voor het gemeentehuis in Sellingen. Inmiddels is het schilderfestival uitgegroeid tot een groots evenement in de regio. Ondertussen trekt het festijn ongeveer vijfduizend bezoekers. Het evenement begint om 11.00 uur.


Auteur

Redacteur