Wethouder Giny Luth opent heringerichte Moekesgat in Ter Apel

ter apel

Op zaterdag 9 juli om 14.00 uur verricht wethouder Giny Luth van de gemeente Vlagtwedde de feestelijke opening van het heringerichte recreatieterrein Moekesgat in Ter Apel.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de herontwikkeling van Moekesgat. Het college van burgemeester en wethouders is trots op het uiteindelijke resultaat en wil dit graag delen met inwoners en andere belangstellenden. De opening vindt plaats tijdens het cultureel festival ‘Please don’t stop the music’. Muziek wordt verzorgd door jongerenkoor Friends in Harmony uit Ter Apel. Het gebied Moekesgat was lange tijd onzichtbaar in Ter Apel. Het terrein was rommelig en overgroeid en de voorzieningen op het terrein waren gedateerd en slecht onderhouden. In 2014 besloot de gemeenteraad het gebied te gaan herontwikkelen met als basis het plan ‘Moekesgat Briljant in Westerwolde’, waarin plaatselijke ondernemers en verenigingen en de overheid samenwerkten. Het resultaat is een nieuw Moekesgat: de infrastructuur is verbeterd, de bijna onzichtbare waterplas is veranderd in een schone recreatievijver en de pachters hebben het gehele kampeerterrein opgeknapt en onder andere voorzien van een nieuw toiletgebouw. Moekesgat kan er weer jaren tegen en is weer hét centrale recreatiegebied van en voor inwoners van Ter Apel.

Auteur

Paul Abrahams