Parkeerverbod in de Marktstraat in Musselkanaal

Ter Apel

De gemeente Stadskanaal stelt een parkeerverbod in aan de winkelzijde van de Marktstraat in Musselkanaal.

Met de aanpassing verwacht de gemeente de doorgang van het verkeer te verbeteren. Het openbaar vervoer en het doorgaande verkeer ondervinden met het parkeerverbod geen hinder meer van geparkeerde auto’s. De Marktstraat is een drukke straat. De beschikbare ruimte is beperkt voor verkeer in twee richtingen. Door het parkeren op de rijbaan ontstaan er nu opstoppingen. De opstoppingen leiden tot irritatie bij automobilisten, risicovolle manoeuvres en blikschade. De ondernemers en Dorpsbelangen Musselkanaal wilden graag een oplossing voor dit probleem. Een werkgroep – met onder meer vertegenwoordigers van Veilig Verkeer Nederland, de politie, het Gehandicaptenplatform en Qbuzz – adviseerde het parkeerverbod. In de Marktstraat komen verwijzingen naar de parkeervoorzieningen in de directe omgeving.

Auteur

Paul Abrahams