iPads voor kinderen van KDC Dol-Fijn in Stadskanaal

Ter Apel

Op woensdag 13 juli wordt in het KDC Dol-fijn in Stadskanaal een Piratenfeest gehouden.

Er wordt gevierd dat de kinderen van het KDC, ook met hun beperking, vanaf dan met eigen iPads kunnen werken. Het feest wordt georganiseerd door de locatie familieraad, samen met de Dolfijn en stichting Pirates4kids. Er worden allerhande spelletjes gespeeld en ook de look-a-like captain Jack Sparrow, komt met zijn bemanning even op bezoek. De iPad is onmisbaar óók voor deze doelgroep. Kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking kunnen er al gauw zelfstandig op werken en met een speciale hoes is de tablet bestand tegen een ongelukje. Ook de begeleiding kan het apparaat snel ter hand nemen: even filmen wat je aan je collega, de gedragswetenschapper of logopedist laten zien. Of juist iets aan de ouders tonen en uitleggen wat je precies bedoelde. Ook op de Dol-fijn is de iPad dus van waarde in het digitale tijdperk. Om dit voor de doelgroep te realiseren, heeft Stichting Vrienden van Dol-fijn geld ingezameld.

Auteur

Paul Abrahams