Mijn opa is ... directeur Harry Gelling van OBS De Vlinder in Ter Apel

ter apel

Deze keer is een foto gemaakt van Harry Gelling. De 66-jarige inwoner van Ter Apel is de opa van Sterre (13), Dide (9) en Doutzen (5).

door Paul Abrahams

Harry Gelling gaat woensdag 13 juli met pensioen. Hij heeft 42 jaar in het onderwijs gewerkt. Van 17.00 tot 18.00 uur is gelegenheid om in OBS De Vlinder afscheid te nemen. "Ik ben na mijn opleiding begonnen als onderwijs stimulator in de gemeente Vlagtwedde", blikt de Terapeler terug. "Dat heb ik twee jaar gedaan. Daarna ben ik les gaan geven aan de Jan Westerschool. Om te beginnen in klas drie, nu groep vijf. Ik ben daarna meester geweest van alle groepen. In 2000 ben ik directeur geworden van de Jan Westerschool, acht jaar later van de fusieschool OBS De Vlinder." Gelling - hij woont pal naast de school - blikt terug op een fijne carrière in het onderwijs. De vonk is overgeslagen op zijn dochter, want ook zij werkt als juf. Onder meer op OBS De Vlinder, waar haar vader directeur is. Leuk om te vermelden is bovendien dat de kleinkinderen van Gelling ook les krijgen op OBS De Vlinder. Doutzen en Dide zitten in respectievelijk groep 1 en groep 5. Sterre ziet opa wat minder, want ze gaat inmiddels naar de brugklas van het RSG Ter Apel. "En weet je wat zo leuk is? Tussen de middag komen de kleinkinderen bij ons eten. Dat is altijd heel erg gezellig. Dat gaat natuurlijk ook door als ik met pensioen ben." De drie meiden stappen vooralsnog niet in de voetsporen van moeder en opa. Sterre heeft nog geen idee wat ze later wil worden en Dide hoopt als turntrainster deel te nemen aan de Olympische Spelen. En Doutzen? Zij wil iets gaan doen met paarden.    

Auteur

Paul Abrahams