Juf Hillie ten Oever van basisschool J. Emmens uit Gasselternijveen gaat met pensioen

Ter Apel

Hillie ten Oever neemt vandaag - woensdag 13 juli - afscheid van de basisschool J. Emmens in Gasselternijveen. De 62-jarige inwoonster van Westerbork heeft 41 jaar jaar les gegeven in Nieveen.

door Paul Abrahams

Na haar opleiding aan de Pedagogische Academie De Eekhorst in Assen is ze begonnen als juf van (toen nog) klas 2. In de loop der jaren heeft ze alle groepen onder haar hoede gehad. Behalve de jongste kleuters. De laatste jaren was ze juf van de combinatiegroep 5/6. Daarnaast was ze ook intern begeleider. Hillie blikt terug op een fijne periode in Gasselternijveen. "Een boeiend vak, het is nooit saai geweest." Bang om in het zwarte gat te vallen, is ze niet. "Ik ben lid van de literatuurclub en van een kookclub. Daarnaast vind ik het leuk om te golfen. Sinds kort volg ik samen met mijn man een bridgecursus."

Auteur

Paul Abrahams