Rabo-directeur Scholte ziet toekomst Veenkoloniën positief tegemoet

Ter Apel

Harry Scholte van de Rabobank Zuid en Oost Groningen is optimistisch over de toekomst van de Drentse en Groninger Veenkoloniën.

"De regio kent veel ondernemers die voor nieuwe impulsen zorgen. Wat er soms aan ontbreekt, is dat we er te weinig van weten. De Veenkoloniën mogen dit meer uitdragen. We hebben alle reden om trots te zijn, aldus Scholte. De bankdirecteur woont zijn hele leven in Musselkanaal. "Ik kon kiezen voor de Randstad. Maar dit gebied trekt me. Ik voel me hier thuis: Groningen." Scholte vindt overigens dat de overheid meer kan faciliteren. "Schep kansen, zorg bijvoorbeeld voor de beste breedbandverbindingen en laat vervolgens de initiatieven bloeien. Er is in het verleden, laat ik het voorzichtig zeggen, misschien teveel gepamperd. Maar we waren ooit het gebied waar het gebeurde. Als we zorgen voor nauwe samenwerking met de stad Groningen en andere regio's dan liggen er tal van mogelijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat de stad ons nodig heeft." Harry Scholte deed zijn uitspraken tijdens het zomerradioprogramma 'Veenkoloniën, herinneringen en vergezichten' van RTV-1, de opvolger van Radio Parkstad en RTV Stadskanaal. Gastpresentator is Jan-Willem van de Kolk, voormalig wethouder van Stadskanaal. Hij is nu bestuurder van de gemeente Bedum en houdt zich elke dag bezig met de gevolgen van de gaswinning. "Het programma maken is een mooie tussendoortje. In je leven moet je alles een keer proberen", grapt hij. Zaterdag 13 augustus start de tweede reeks van drie uitzendingen. "Ik ontvang veel positieve reacties, maar ik doe dit tijdelijk", stelt Van de Kolk. "Ik heb zes beroemde Veenkolonialen op mijn lijstje staan die zich graag een keer laten interviewen. Dus het kan best zijn dat ik in de zomer van 2017 weer van de partij ben", aldus de nieuwbakken radioreporter.

Auteur

Paul Abrahams