IVN houdt zwerftocht door natuurgebied de Mandelanden bij Borger

Ter Apel

De afdeling Borger-Odoorn van het IVN houdt zondag 14 augustus een zwerftocht door het natuurgebied Mandelanden bij Borger.

De Mandelanden bestaat uit 120 hectare nieuwe natuur rond het beekdal van het Voorste Diep. Het Voorste Diep vormt één van de bovenlopen van de rivier de Hunze, die via het Zuidlaardermeer uiteindelijk zijn water loost in de Waddenzee. Het gebied kreeg zijn huidige vorm in 2013 en wordt beheerd door de Stichting Het Drentse Landschap. De wandeling start om 14.00 uur bij de picknicktafel nabij de hoofdingang van het gebied die te vinden is bij de brug over het kanaal Buinen-Schoonoord in de Westdorperstraat in Borger. Laarzen zijn beslist noodzakelijk. Honden zijn niet toegestaan in de Mandelanden.

Auteur

Paul Abrahams