Open Monumentendagen Westerwolde

Vriescheloo

 Wethouders Bart Huizing van Bellingwedde en Giny Luth van Vlagtwedde openen vrijdag 9 september de Open Monumentendagen Westerwolde 2016. De aftrap vindt om 19.30 uur plaats in Het Trefpunt in Vriescheloo.

Tijdens de opening vertelt historicus en tevens voorzitter van de Historische Verenging Westerwolde Jochem Abbes het een en ander over iconen en symbolen in Westerwolde. Aan het einde van de avond onthullen wethouders Huizing en Luth een recente Westerwoldse kunstvondst uit de 19e eeuw. Tijdens het Open Monumentenweekend op 10 en 11 september openen vele locaties in de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde hun deuren voor het publiek. Met dit jaar speciale aandacht voor het thema ‘Iconen en Symbolen’. Het comité Open Monumentendagen Westerwolde organiseert diverse activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden op bellingwedde.nl, vlagtwedde.nl en op openmonumentendag.nl.

Auteur

Cindy Houwen