Eerste wedstrijd Kids Run gemeente Aa en Hunze

Rolde

De Kids Run - het individueel kampioenschap hardlopen van de gemeente Aa en Hunze voor leerlingen van de basisschool - gaat vrijdag 9 september van start. Het spits wordt net als vorig jaar afgebeten in Rolde met een jeugdloop over één kilometer.

De leerlingen van de groepen één en twee worden om 18.45 uur in het startvak op de Grote Brink verwacht. Daarna is het de beurt aan de leerlingen van de groepen drie en vier, gevolgd door de leerlingen van de groepen vijf en zes. De jeugdloop in Rolde wordt afgesloten door de leerlingen van de groepen zeven en acht. Zoals eerder gemeld is de Kids Run wederom uitgebreid. Ook in Gasselte kunnen de kinderen zich nu de longen uit het lijf lopen om punten te vergaren voor het klassement. Het evenement in Gasselte wordt georganiseerd door de sportvereniging Vomos. De zevende editie telt zeven wedstrijden in Rolde, Gasselte, Ekehaar, Annerveenschekanaal, Annen, Gieten en Grolloo. Hoofdsponsor van de Kids Run in de gemeente Aa en Hunze is wederom Michel Boter van Boter maakt bijzonder in Gieten.

Auteur

Cindy Houwen