Feestelijke opening wedstrijdbaan kanaal Veendam-Musselkanaal

Musselkanaal

 Wethouder Peter Gelling van de gemeente Stadskanaal geeft zaterdag 17 september om 10.00 uur het startsein voor de speciale viswedstrijd waarmee de nieuwe wedstrijdbaan langs het Kanaal Veendam-Musselkanaal wordt geopend.

De baan bestaat uit  90 houten vissteigers met een eigen loopplank er naar toe. De kanaaldijk is verhard, zodat deze nu ook met auto’s toegankelijk is. Dankzij de steigers kunnen wedstrijdvissers optimaal en onder gelijke omstandigheden in het visrijke kanaal vissen. 15 van de 90 steigers zijn geschikt om er met 2 personen op plaats te nemen, bovendien is er een invalidensteiger gerealiseerd. De wedstrijdbaan is van internationale allure, naast wedstrijden van de aangesloten hengelsportverenigingen, kunnen er ook nationale, Europese en wereldkampioenschappen zoetwatervissen plaatsvinden. Als er geen wedstrijden zijn gepland, zijn de steigers openbaar toegankelijk, mits in bezit van de VISpas. De wedstrijdbaan is gefinancierd door het Programma Landelijk Gebied Groningen, Sportvisserij Nederland en de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

Auteur

Cindy Houwen