Boeskoolmarkt in centrum van Ter Apel met voor ieder wat wils

ter apel

Op zaterdag 24 september wordt in Ter Apel voor de 27ste keer de Boeskoolmarkt gehouden.

De jaarmarkt gaat officieel om 10.00 uur van start. De handeling wordt verricht door wethouder Seine Lok van de gemeente Vlagtwedde die op het Molenplein een kanonschot lost. Zo'n 150 marktkooplieden brengen een gevarieerd assortiment aan de man. Allerhande activiteiten als onder (veel) meer een kindermarkt, demonstraties van de brandweer, kermis, een autoshow en activiteiten voor de kinderen zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. Een leuk onderdeel van de jaarmarkt is de verkoop van boeskolen, waarvan de opbrengst wordt geschonken aan een vereniging of een instelling in Ter Apel met een sportieve, sociale of culturele doelstelling. Dit jaar gaat de opbrengst naar de dansmariekes van carnavalsvereniging De Bultruters. Voor de prijs van drie euro kan vanaf 13.30 uur op het Molenplein een zak kolen worden gekocht, inclusief een gratis lot. De hoofdprijs van de verloting is 100 euro. De opbrengst van de kolenverkoop wordt verdubbeld door Handelsvereniging Mercurius tot een maximum van 450 euro.

Auteur

Paul Abrahams