Derde editie Schutrups Run-Bike Event in Exloo

Ter Apel

In Exloo stond jarenlang de Schutrups Run op de agenda. Twee jaar geleden is de Run uitgebreid met een ATB-wedstrijd en -toertocht.

Sinds 2014 gaat het evenement daarom door het leven als het Schutrups Run-Bike Event. Vorig jaar stonden zowel 800 lopers als 800 toerfietsers aan de start terwijl duizenden toeschouwers het parcours omzoomden. Op zondag 25 september vindt in het centrum van Exloo de derde editie van dit unieke evenement plaats. De Schutrups Run voor hardlopers maakt onderdeel uit van het Schutrups Loopcircuit, terwijl het Bike Event, dat wordt georganiseerd door de Biking Neighbours Exloo, om het Open Drents kampioenschap ATB gaat. De hardlopers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. Voor de jeugd staat de kidsrun op het programma, de recreanten en wedstrijdlopers kunnen kiezen uit 5 en 10 kilometer en de halve marathon. De eerste hardloopwedstrijd begint om 13.00 uur. De deelnemers aan de halve marathon worden om 14.05 uur weggeschoten. Kijk voor meer info op www.schutrups.nl Tussen half negen en tien uur ’s morgens kunnen de ATB'ers starten voor de Driesterren Veldtoertocht over drie verschillende routes van 20, 30 en 50 kilometer. De routes worden de hele dag door vrijwilligers in de gaten gehouden. Nieuw is de Ramskop 100, een gps-tocht over 100 kilometer. Deelnemers hiervoor kunnen individueel of in groepjes starten tussen zeven uur en half negen. Om 14.00 uur klinkt het startschot voor de wedstrijdrijders die meedoen aan het Open Drents kampioenschap ATB. Het uitdagende parcours is 45 kilometer lang. De winnaars mogen naast de eer en de beker ook een geldbedrag in ontvangst nemen. Na afloop wordt, geheel volgens traditie een pastamaaltijd geserveerd, zodat onder het genot van een drankje en muziek direct aan het herstel kan worden gewerkt. Meer informatie is te vinden op www.biking-neighbours.nl De inschrijving voor zowel de atleten als de wielrenners kan alleen op de wedstrijddag zelf in de kantine van de sporthal van HOC in Exloo. Daar is ook gelegenheid zich om te kleden en te douchen.

Auteur

Paul Abrahams