Thom Bonder Drents kampioen ATB, Freek Hoolsema wint Schutrups Run

Exloo

–  In Exloo stond afgelopen weekeinde stond de derde editie van het Schutrups Run-Bike Event op het programma. 

Onder zomerse omstandigheden kwamen zondag bijna 1400 sporters aan de start. Het warme weer maakte het voor de hardlopers moeilijker, terwijl de ATB-’ers te maken hadden met een hard en hier en daar zanderig parcours en daardoor minder zwaar dan anders. De duizenden toeschouwers genoten niet alleen van de sportieve prestaties, maar ook van het prachtige weer. Bij de lopers kwamen meer dan 400 deelnemers aan de start. Bij de toerrijders, die ’s morgens om zeven uur al van start gingen deden ruim 800 fietsers mee. Meer dan tachtig wielrenners kwamen aan de start voor de wedstrijd om het ATB-kampioenschap van Drenthe Bij de Schutrups Run, dat onderdeel uitmaakt van het Schutrups Loopcircuit, was op voorhand rekening gehouden met een overwinning van Freek Hoolsema. De Assenaar maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Hij bleef op de halve marathon Jos Boonstra uit Roden en Marcel Stoffers uit Appingedam ver voor. Hoolsema is ook hard op weg om eerste te worden in het Loopcircuit. Bij de dames was de verrassende eerste plaats voor Mieke Kuilder uit Emmen. Zij was veruit de sterkste op de 21.1 km. Ze hoefde geen rekening te houden met de twee toppers Petra Faber en Theresia Bijl, die niet aan de start verschenen. Tweede werd nu Brigitte Ypma uit Wildervank en als derde ging Lydia Doornbos over de finish. Op de 5 km werd Luuk Knossen bij de mannen winnaar, bij de vrouwen was dat Corinne van der Meer. Op de 10 km werd Maarten Dijk eerste, bij de vrouwen Claudia Tellingen. In de strijd om het ATB-kampioenschap van Drenthe duwde Thom Bonder uit Assen als eerste zijn fiets over de finish. Hij werd op de tweede en derde plaats gevolgd door Gerben Mos uit Havelte en Tim Smeenge uit Zeegse. Bij de vrouwen werd Ingeborg Kreuze uit Assen kampioen. Tweede werd Diana Boeser uit Schoonoord.

Auteur

Cindy Houwen