Coop supermarkt overhandigt cheque aan Stichting Gaandeweg

Ter Apel

Coop heeft een cheque van 38.500 euro uitgereikt aan Stichting Gaandeweg.

Klanten van de Coop-supermarkten konden tien weken lang hun statiegeld doneren aan de stichting. Coop verdubbelde het ingezamelde bedrag. Met het uitgereikte bedrag kan Stichting Gaandeweg 125 vakantieweken organiseren voor gezinnen geconfronteerd met kinderkanker. Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen het statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald. Stichting Gaandeweg biedt gezinnen met een jonge kankerpatiënt een vakantieweek aan. De stichting beschikt over eigen luxe bungalows verspreid door Nederland en heeft daarnaast afspraken met diverse bungalowparken. Stichting Gaandeweg organiseert en bekostigt ongeveer 200 vakanties per jaar. De stichting is volledig afhankelijk van giften.

Auteur

Paul Abrahams