Zwemmen tegen kanker in Parc Emslandermeer in Vlagtwedde

Ter Apel

Op zaterdag 22 oktober houdt Zwemschool Henny de Groot in samenwerking met Loopsport Sellingen, een zwemmarathon in het subtropisch zwembad van Parc Emslandermeer in Vlagtwedde.

Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kunnen zoveel mogelijk baantjes worden gezwommen. Om 11.00 uur geeft wethouder Giny Luth van sport het startsein voor de marathon. Junioren dienen minimaal 10 baantjes en senioren minimaal 20 baantjes te zwemmen om in aanmerking te komen voor de verrassing. De inleg bedraagt 4,50 euro per persoon. De opbrengst van de zwemmarathon gaat naar de Stichting Roparun en komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen. Het motto van de marathon is dan ook 'Zwemmen tegen kanker'. Om extra aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker wil het nieuw opgerichte team Runners oet Grunnen in 2017 meedoen aan de Roparun, een estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam over 560 kilometer die plaats vindt in het Pinksterweekend. De finish van de estafetteloop is Pinkstermaandag op de Coolsingel in Rotterdam. Hier wacht de deelnemers een fantastisch onthaal. U wilt meer informatie? Bel 0599-313624 of 06-33700549.

Auteur

Paul Abrahams