Sinterklaas brengt een bezoek aan Ter Apel

ter apel

Sinterklaas en zijn Pieten hebben afgelopen zondagmorgen even wat langer uitgeslapen dan eigenlijk de bedoeling was.

"We hebben zaterdag een hele drukke dag gehad", vertelt de goedheiligman aan de redacteur van deze krant. "In korte tijd zijn we in verschillende dorpen op bezoek geweest. Heel gezellig, maar best wel vermoeiend hoor. Ik ben ook niet één van de jongste meer. Gelukkig krijg ik veel hulp van de Pieten. Anders lukt het bijna niet. In de komende dagen moet ook nog veel gebeuren. Zoals cadeautjes inpakken en gedichten schrijven. En al die mooie tekeningen ophangen die ik van de kinderen heb gekregen. O ja. En er worden ook nog veel activiteiten gehouden, waar ik natuurlijk word verwacht. Maar ik doe het graag. Ik kan altijd zo genieten van de kinderen met de vrolijke gezichten. Nog even, dan kan ik weer een beetje uitrusten." In de agenda stond zaterdag ook een ontvangst gepland in Ter Apel. Daar werd Sint verwelkomd door wethouder Wietze Potze van de gemeente Vlagtwedde. Mede dankzij de aanwezigheid van de Dikdakkers was het goed toeven in het centrum van het grensdorp.

Auteur

Paul Abrahams