Goud voor de rookworst van Keurslager Cor Klein uit Stadskanaal

Ter Apel

Tijdens de landelijke Keurslager rookworstkeuring gaf de thermometer maar liefst 31 graden aan. Gelukkig concludeerde de jury dat deze typisch winterse traktatie van Keurslager Cor Klein ook bij tropische temperaturen geweldig smaakt. De rookworst is dan ook gewaardeerd met het predicaat Goud.

Elk jaar weer steekt Keurslager Cor Klein veel tijd in het perfectioneren van de worst. Een vakman wil het nu eenmaal altijd beter doen. "Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt voor deze heerlijke rookworst." "De basis bestaat uit varkens- en rundvlees, gekruid met enkelvoudige kruiden die ook nog eens gluten en e621 vrij zijn", vervolgt de inwoner van Nieuw-Buinen. "Verder gebruiken wij wel 40% minder zout dan een rookworst uit de fabriek, waar ook allerlei suikers aan toegevoegd worden die wij absoluut niet gebruiken." Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 28 november tot en met 4 december de derde rookworst gratis. Het seizoen is daarmee, officieel geopend. Jaarlijkse rookworstkeuring De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Auteur

Paul Abrahams