Piet Prinsschool in Stadskanaal is prachtig verbouwd

Ter Apel

De Piet Prinsschool is ingrijpend verbouwd.

Inmiddels wordt al weer een tijdje les gegeven in de gereformeerde basisschool aan de Maarsdreef in Stadskanaal. De officiƫle heropening is onlangs verricht door wethouder Johan Hamster van de ChristenUnie. Tijdens de ingrijpende opknapbeurt hebben de ruim zeventig leerlingen les gekregen in het leegstaande pand van de Parkwijkschool, vertelt Anneke Vredeveld die sinds zes jaar directeur is van de school, vernoemd naar Piet Prins, pseudoniem van Piet Jongeling die naast hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad ook Tweede Kamerlid (GPV) was en schrijver van kinderboeken. "We zijn heel erg blij met het resultaat van de verbouwing. Geen smalle gangen meer, een gebouw dat goed te verwarmen is en veel licht. En nog veel meer. Het is nu zo prettig werken, dat is bijna niet te beschrijven. Ook het schoolplein is opnieuw ingericht. De Piet Prinsschool is klaar voor de toekomst."

Auteur

Paul Abrahams