Olav Gruppen van het Ubbo Emmius wint Kees Stip dictee

ter apel

Op woensdag 30 november streden deelnemers in vijf verschillende teams om de felbegeerde Kees Stip pen, tijdens het twaalfde Kees Stip dictee in Bibliotheek Ter Apel. Olav Gruppen, leerling van het Ubbo Emmius, werd met 10 fouten de winnaar.

Het dictee is geschreven en voorgelezen door oud-docent van het Ubbo Emmius, Gerrit Berkhoff. Het onderwerp van het dictee was de brute moord op een jongeman. Met woorden als konterfeitsel, whatsappend, apocriefe en apocalyptische werkten de deelnemers zich weer in het zweet om zo weinig fouten te maken. Prominenten uit de gemeente Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde, leerlingen van het Ubbo Emmius uit Stadskanaal, leerlingen van RSG Ter Apel, docenten van het Ubbo Emmius en docenten van RSG Ter Apel gingen de strijd met elkaar aan. Na een pauze waarin de deelnemers konden bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje, werd de Tien voor Taal quiz gedaan. Elk team mocht twee personen kiezen die meededen met de quiz. Zij beantwoordden vragen op het gebied van taal en konden hiermee nog een extra prijs winnen. Olav Gruppen van het leerlingenteam Ubbo Emmius was de beste kandidaat. Hij had 10 fouten. Tevens was hij de beste leerling. Tweede werd Doreen Drent met 11 fouten en derde Mirthe Ronde met 12 fouten. De teams maakten samen 577 fouten, het gemiddelde was 19,9 fouten.

Auteur

Paul Abrahams