Bronzen penning voor Chris Weima uit Nieuw-Buinen na redden van peuter Nick

nieuw-buinen

BUINEN - Chris Weima heeft maandagmiddag in het Stadhuis van Rotterdam de bronzen penning van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) in ontvangst genomen.

De onderscheiding voor moedige burgers die iets bijzonders hebben gedaan voor de veiligheid in de samenleving werd uitgereikt door prof mr Pieter van Vollenhoven, hij is de voorzitter van de SMV. De 40-jarige inwoner van Nieuw-Buinen heeft in augustus de tweejarige Nick gered die door vier rottweilers was aangevallen. De honden waren losgebroken en hadden zich op het spelende jongetje gestort. De eigenaresse was niet in staat de honden van de peuter af te krijgen. Buurman Weima die het hoorde, pakte een koevoet en sloeg op de honden in zodat het jongetje loskwam. Mede door zijn optreden heeft het kind het overleefd. De SMV is – met steun van het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg – in 2012 begonnen met het jaarlijks belonen van mensen die hun verantwoordelijkheid voor veiligheid hebben genomen en medeburgers hebben geholpen. De foto's zijn gemaakt door Ferdy Collewijn.

Auteur

Paul Abrahams