Kniepertjes gaan als warme broodjes over de toonbank

ter apel

Het ruikt heerlijk in het jeugdgebouw naast De Regenboog in Ter Apel.

Vanaf vorige week worden daar heerlijke kniepertjes gebakken. Van 's morgens half negen tot 's middags vijf uur. Een flinke handvol vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Ter Apel steekt tot en met dinsdag 13 december - misschien nog wel een dag langer - de handen uit de mouwen. "Sommige vrijwilligers werken met vier ijzers tegelijk", vertelt Elze Deuring. Hij is één van de vrijwilligers. "Er moet flink doorgewerkt worden, want de belangstelling is groot. Veel kniepertjes worden opgehaald, maar er is ook een vrijwilliger de hele dag bij de weg om de bestelde zakjes persoonlijk aan huis te bezorgen." De kniepertjesactie wordt voor de 49ste keer gehouden. "Volgend jaar dus een jubileum", blikt Deuring alvast vooruit. "We moeten maar eens kijken hoe we het lustrum gaan vieren." De opbrengst van de actie is bestemd voor onderhoud van het gebouw en ook wordt een bedrag beschikbaar gesteld voor een jaarlijks te kiezen goed doel in het buitenland. "Binnenkort maken we bekend wie een bedrag van 300 euro krijgt overgemaakt." U wilt meer informatie over de verkoop van de kniepertjes in Ter Apel? Bel dan 0599-582089.

Auteur

Paul Abrahams