Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop in Theater Geert Teis in Stadskanaal

Ter Apel

Samen met de Haagse band The Clarks en de zangers van The Golden Earrings, The Shoes, Johnny Kendall and the Heralds en The Motions zoekt Johan Derksen nog eenmaal de oude fans op in het theater.

"Deze artiesten hebben de basis gelegd voor de hedendaagse muziekscene”, zegt Derksen. “Bezoekers zien populaire artiesten van veertig, vijftig jaar geleden optreden. Dat zorgt voor een emotionele avond. De muziek doet terugdenken aan eerste liefdes, bijzondere dansavonden en het gevoel van een eeuwige jeugd. Zwaarmoedig is het niet, vrolijk wel." De voorstelling staat op 26 januari in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Voor en na de voorstelling wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd's, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden. Kaarten zijn te koop via www.pioniersvandenederpop.nl of via de website van het theater: www.theatergeertteis.nl  

Auteur

Paul Abrahams