Runners Stadskanaal ontdaan door overlijden clublid

Ter Apel

De leden van de atletiekvereniging Runners Stadskanaal zijn geschokt door het bericht dat Gerrie Lukens zondagmiddag plotseling is overleden.

De 51-jarige inwoner van Nieuw-Buinen werd tijdens de Westerwolde Wintertocht voor mountainbikers in de regio Sellingen - zijn eerste officiële mountainbiketocht - onwel. Hij werd ter plaatse gereanimeerd door twee deelnemers - een inwoonster van Emmen en een chirurg uit Haren - en werd vervolgens met de ambulance naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen gebracht. Daar is hij later op de dag overleden. In opmaat naar de training werden alle hardlopers maandagavond door voorzitter Harm Kruit van Runners Stadskanaal bijgepraat in de kantine van Noorderpoort. Daarna werd een minuut stilte in acht genomen om Gerrie te herdenken. Na afloop van de aangepaste training was er voor de leden van zijn groep 4 van Runners Stadskanaal gelegenheid om steun bij elkaar te zoeken en om herinneringen op te halen. 'Gerrie was een man die van sporten hield. Van hardlopen tot crossen met de mountainbike door het bos. Hij motiveerde andere sporters om door te gaan als ze het moeilijk hadden, nam ze mee op sleeptouw. Een familieman bovendien die trots was op zijn vrouw Dieneke en zijn dochter Natascha. Een fijnproever bovendien. Hij hield van Indisch eten, gerechten van de Balkan en niet te vergeten ... een goed glas whisky. Daar kon hij van alles over vertellen. We zullen hem missen.' De crematie is vrijdagmorgen om tien uur in Cereshof in Stadskanaal.

Auteur

Paul Abrahams