Leerlingen van de Interschool in Ter Apel ontwerpen kerstkaart ChristenUnie

ter apel

Leerlingen van de Interschool in Ter Apel maakten dit jaar een tekening voor op de kerstkaart van de ChristenUnie in de provincie Groningen.

Samen met leerlingen van drie andere basisscholen in de provincie Groningen, ontwierpen leerlingen van de Interschool in Ter Apel dit jaar de kerstkaart van de provinciale ChristenUnie. De Interschool geeft onderwijs aan kinderen uit het opvangcentrum in Ter Apel. De 8-jarige Huslen Ros maakte de mooiste tekening van de school. Haar tekening staat samen met de winnende tekeningen van de andere scholen op de kerstkaart. Fractievoorzitter en kandidaat-Kamerlid Stieneke van der Graaf bracht afgelopen woensdag een bezoek aan de school. Omdat Huslen afgelopen week samen met haar ouders Nederland is uitgezet, kon zij de prijs helaas niet zelf in ontvangst nemen. De school probeert haar winnende tekening alsnog naar haar toe te sturen. “We waren dit jaar onder de indruk van de mooie en creatieve tekeningen die zijn gemaakt over het kerstverhaal. Ik vind het heel jammer dat ik de prijs voor haar prachtige tekening niet meer aan Huslen zelf heb kunnen overhandigen. Haar tekening staat op onze kerstkaart en op die manier blijven we ook in Nederland aan haar denken", aldus Stieneke van der Graaf. Met medewerking van drukkerij Scholma uit Bedum organiseerde de ChristenUnie dit jaar voor de tweede maal de kerstkaartenwedstrijd. De kaart is verzonden naar meer dan tweehonderd relaties in heel Nederland.

Auteur

Paul Abrahams