De winnaar van de verkiezing Knoalster van het Jaar is bekend

Ter Apel

De kogel is door de kerk. De winnaar van de eerste editie van de verkiezing van de Knoalster van het jaar - een initiatief van redacteur Paul Abrahams van weekblad de Kanaalstreek - is bekend.

Een dozijn mensen weet wie maandagavond 9 januari de prijs in ontvangst mag nemen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Stadskanaal in Theater Geert Teis. Dat zijn de juryleden van de verkiezing, notaris Bep Bergman en juwelier Luitjens die de prijs heeft aangeboden. De prijs wordt uitgereikt door burgemeester Baukje Galama. De lezers van de krant hebben in de afgelopen weken een stem kunnen uitbrengen op de kandidaten Jaap Duit, Deddy Kruize, Anita Sanders, Jan Geert Sterenborg en Catharina Woortman. Vanavond heeft ook de vakjury onder leiding van notaris Bep Bergman gestemd in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. De twee klassementen zijn samengevoegd tot één eindklassement.

Auteur

Paul Abrahams