Jumbo Froukje Sloot en Jumbo Poststraat verdelen 6000 euro onder sportverenigingen

Ter Apel

In de winkel van Jumbo Froukje Sloot aan de Beneluxlaan in Stadskanaal zijn twaalf cheques van de actie 'Sparen voor je sportvereniging' uitgereikt.

"Klanten die de afgelopen tijd boodschappen deden bij Jumbo Froukje Sloot en bij Jumbo Poststraat konden sparen voor sportmaterialen voor plaatselijke verenigingen", vertelt Olaf Gepken. Hij is bedrijfsleider van Jumbo Froukje Sloot. "In totaal is door Jumbo 6000 euro verdeeld onder de deelnemende sportverenigingen." "Naar gelang het aantal gespaarde punten hebben de clubs een bedrag gekregen dat ze kunnen besteden aan nieuwe sportmaterialen", vult Elisabeth Iedema aan. Zij is bedrijfsleider van de onlangs vernieuwde Jumbo Poststraat. "De actie is succesvol verlopen. In Stadskanaal werden maar liefst 46720 punten toegewezen aan de sportverenigingen. Na afloop van de actie op 29 november is het beschikbare budget op basis van het aantal toegewezen punten verdeeld over de twaalf verenigingen. Dat zijn ZPC Stadskanaal, Jahn II basketbal, CSV Stadskanaal, STB, SPW, Jahn II gymnastiek, HCSO, Sportclub Stadskanaal, VV Nieuw-Buinen, Nova, Jahn II handbal en SJS." De 'Sparen voor je sportvereniging' actie past perfect bij de maatschappelijke doelstelling van Jumbo", benadrukken Olaf Gepken en Elisabeth Iedema. "Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staat Jumbo midden in de samenleving. Bewegen is enorm belangrijk voor jong en oud. We dragen graag een steentje bij." Sportclub Stadskanaal is spekkoper van de actie met een bedrag van ruim 912 euro. Ook de penningmeester van Nieuw-Buinen en SJS zijn in hun nopjes met een bijdrage van respectievelijk 778 en 766 euro. "We vinden het erg mooi dat klanten van Jumbo - waaronder natuurlijk ook onze eigen leden, vrijwilligers en supporters - zo veel punten voor de vereniging hebben gespaard", vertelt Linda Polling van Sportclub Stadskanaal. "Met het bedrag kunnen we verschillende trainingsmaterialen aanschaffen. En daar zijn we heel erg blij mee."

Auteur

Paul Abrahams