Win vrijkaarten voor voorstelling van Roegzand in Nieuw-Buinen

nieuw-buinen

Na de succesvolle theaterproducties ‘Iemandsland’ in 2015 en ‘De Kronieken van Kapitein Kolk’ in 2016 is het al weer tijd voor de volgende voorstelling van de stichting Iemandsland: ‘Roegzand'.

Roegzand, een muzikale ‘streekfiction’ over Blijvers, Gaanders, graaiers en een goldrush op de Veenkoloniën, is te zien van dinsdag 9 mei tot en met zondag 11 juni in de fraaie boerenschuur van Henk Schipper en Lizanne Elberse aan de Tweederdeweg zuidzijde 25 in Nieuw-Buinen. In 2035 zijn de Drents-Groningse Veenkoloniën verworden tot een dustbowl; een door zandstormen misvormde woestenij die bijna iedereen doet vertrekken. Maar er zijn niet alleen Gaanders! Verstoken van alle moderne comfort weigeren De Blijvers hun kolonie Roegzand te verlaten, ook als hun niets meer rest dan jenever en aardappels. Tussen de zandstormen door proberen ze iets van het leven te maken. Alles is rustig, tot de opgraving van een vergeten perpetuum mobile de nederzetting een onuitputtelijke energiebron verschaft. Zodra de westelijke provincies hiervan horen, ontstaat er een ware gold rush op Roegzand. De Blijvers moeten zich verenigen om de optrekkende huurlingen van een vijandige multinational het hoofd te bieden. Maar doen ze dat ook? Roegzand is een hilarische streekfiction, een profetisch drama over macht, corruptie, verraad en een onmogelijke liefde. Uiteindelijk trekken De Blijvers aan het langste eind. Maar elke overwinning heeft zijn keerzijde. Het script van Roegzand is van Henri Overduin. De regie is, net als in de vorige twee voorstellingen, in handen van Michael Helmerhorst. De cast van Roegzand bestaat uit: Vincent De Rooij, Arno van der Heijden, Gabriëlle Glasbeek, Erik Harteveld, Lies van de Wiel, Tj da Silva, Albert Secuur, Bas de Bruijn en Karin Noeken. De muziek is van Bert Hadders en de Nozems; Wyno Bruinsma, Johan Viswat en Marcel Wolthof. De kaartverkoop gaat via theatergeertteis.nl of via www.iemandsland.com Win vrijkaarten Een aantal lezers van deze krant maakt kans om een setje van twee vrijkaarten te winnen voor de matineevoorstelling op zondag 14 mei om 14.00 uur. Stuur voor zondag 29 januari een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl Vermeld in ieder geval naam, adres en woonplaats. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.  

Auteur

Paul Abrahams