Hilarische taferelen in cultureel centrum door contactadvertentie

Ter Apel

Het is zondag 29 januari goed toeven in cultureel centrum No. 11 aan het Zuiderdiep 505 in Valthermond. Dan speelt toneelvereniging 't Centrum uit Musselkanaal de klucht 'Familie Bruinsma in de bocht: aantrekkelijke heer zoekt dame'.

Het hilarische verhaal is geschreven door Carl Slotboom. De voorstelling begint om 15.00 uur. Een toegangskaartje kost 7,50 euro, dat is inclusief een kopje koffie. In het asociale gezin Bruinsma, heeft vader Sjef genoeg van de aanwezigheid van zijn zoon Boris en dringt er bij hem op aan om op zichzelf te gaat wonen. Deze heeft het echter prima naar zijn zin thuis en piekert er niet over om weg te gaan. Hij wordt prima verzorgd door moeder Truus. Mien, de zuster van Truus, die met man en zoon, veertien dagen bij de familie Bruinsma komt logeren, weet echter wel raad. Samen met Truus stelt ze een contactadvertentie op, zonder dat de overige familieleden hiervan weten. Sjef, die in de schuur een oud motorblok heeft staan en daar vanaf wil, plaatst eveneens een advertentie. Wanneer er dan diverse geïnteresseerden komen, wordt de verwarring wel erg groot ...

Auteur

Paul Abrahams