Soroptimist Filmfestival voor kinderen in Service Bioscoop Smoky in Stadskanaal

Ter Apel

Soroptimistclub Stadskanaal 'de Veenkoloniën' houdt op dinsdag 7 februari voor de achtste keer het Soroptimist Film Festival voor Kinderen.

Dit festival staat geheel in het teken van de rechten van het kind. Doel van het festival is om kinderen via films bewust te maken van het bestaan van kinderrechten en om de kinderen een kijkje te geven in het leven van andere kinderen. De Soroptimisten krijgen volop steun voor het evenement. Servicebioscoop Smoky stelt belangeloos haar bioscoopzalen ter beschikking. Daarnaast steunen steeds meer lokale sponsoren het festival met een bijdrage in geld of natura. Elk jaar wordt onder de scholen een vrijwillige inzameling gehouden. Dit jaar is het doel van deze inzameling de actie 'Syrië Back to school'. Ook anderen kunnen een donatie geven aan de actie op rekeningnummer: NL92 RABO 0358 6597 79 t.n.v. Soroptimistclub Stadskanaal ‘de Veenkoloniën’. Op het programma van het Soroptimist Film Festival voor Kinderen 2017 staan de films Uilenbal, Rafiki en The Italian. Alle kinderfilms hebben een relatie met kinderrechten. Met de films wil de organisatie laten zien hoe kinderen hier en elders leven. Trieste, maar ook leuke verhalen om kinderen ervan bewust te maken dat het leven dat voor hen vanzelfsprekend is, voor veel kinderen anders is. Dat veel kinderen uitgesloten zijn van voldoende voeding, onderwijs en gezondheidszorg en zelfs geen eigen naam hebben. In Stadskanaal komt een record-aantal van 1014 kinderen van zestien scholen uit Stadskanaal, Musselkanaal en Alteveer bij elkaar in Service Bioscoop Smoky. De kinderen krijgen na afloop een goodiebag gevuld door de organisatie en verschillende sponsoren uit Stadskanaal en omstreken.

Auteur

Paul Abrahams