Lezing Jaap Meijering in het Streekhistorisch Centrum over ‘het verenigingsleven’ in Stadskanaal

Ter Apel

Op zondag 19 februari geeft Jaap Meijering een lezing in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal.

Het thema ‘Verenigingsleven’ staat centraal. Deze lezing is de tweede van een serie die Meijering geeft onder het motto ‘Vervlogen tijdsbeeld’. Jaap Meijering is verzamelaar van oude ansichtkaarten van Stadskanaal en omgeving en verzorgt regelmatig de rubriek 'Vervlogen Tijden' in De Kanaalstreek. Hij houdt zich bezig met de geschiedenis van Stadskanaal en de Veenkoloniën. Tijdens zijn lezing toont hij veel nostalgische beelden van het oude verenigingsleven in het Stadskanaal in de eerste helft van de vorige eeuw. Stadskanaal kende toen al een rijk verenigingsleven met onder andere rederijkersverenigingen, culturele verenigingen, zang-, muziek- en ook vele sportverenigingen. De lezing begint om 14.30 uur en de entree bedraagt drie euro. Donateurs van het SHC hebben gratis toegang. U wilt een kaartje reserveren? Bel dan 0599-612649.

Auteur

Paul Abrahams