Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd in bibliotheek in Ter Apel

ter apel

Ook dit jaar doen basisscholen weer massaal mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd.

Ongeveer 150 kinderen in de provincie Groningen zijn door hun trotse juf of meester aangemeld als voorleeskampioen van hun school. De komende weken gaan zij met elkaar de strijd aan in de regionale voorrondes. Vanavond - dinsdag 14 februari - strijden acht leerlingen uit de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde in de bibliotheek in Ter Apel voor een plaats in de volgende ronde. De acht leerlingen proberen vanaf 19.00 uur om in de voetsporen te treden van Sarah Chmayssani. De leerlinge van de Willibrordschool uit Stadskanaal wist vorig jaar door te dringen tot de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar van de regionale voorronde mag in maart meedoen aan de halve finale van de provincie Groningen. Deelnemende scholen zijn CBS De Loopplank uit Blijham, OBS De Vlonder uit Wedde, SWBS Pork, RKBS Bonifatius en RKBS Gerardus uit Ter Apel, OBS De Clockeslach uit Vlagtwedde en CBS Het Gebint uit Sellingen.

Auteur

Paul Abrahams