Continuering cameratoezicht in het centrum van Ter Apel

ter apel

Om de overlast van bepaalde groepen asielzoekers tegen te gaan zijn er in Ter Apel sinds begin december camera’s geplaatst.

Uit onderzoek van de politie, in samenwerking met de gemeente Vlagtwedde, is gebleken dat door het invoeren van dit cameratoezicht de overlast van deze groepen asielzoekers sterk is verminderd. Hierdoor is door het college in overleg met de gemeenteraad besloten om het cameratoezicht tot het einde van dit jaar te continueren. Aangezien het college de burgerparticipatie wil bevorderen is een ‘pilot’ bedacht waarbij een beperkt aantal inwoners van Ter Apel de bevoegdheden krijgen om de camerabeelden via een beveiligde verbinding te bekijken en incidenten aan de politie door te geven. Om aan dit project mee te kunnen doen dient u in het bezit te zijn van een digitale receiver die beschikbaar wordt gesteld door de gemeente. Mocht u hiervoor belangstelling hebben dan bent u zaterdagmorgen 18 februari tussen 10 en 12 uur van harte welkom bij de leverancier van deze receivers, Euronics Telkamp, Molenplein 5 in Ter Apel, voor verdere instructie en overhandiging van de receiver. Hiervoor dient u inwoner van Ter Apel te zijn en een geldig legitimatiebewijs te overleggen.

Auteur

Paul Abrahams