Dagmar Warta is de beste voorlezer van de gemeente Stadskanaal

Ter Apel

Dagmar Warta, leerling van groep 7 van basisschool De Musselhorst in Musselkanaal, heeft de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeente Stadskanaal gewonnen.

De 10-jarige Dagmar - ze woont overigens in Tweede Exloërmond onder de rook van Musselkanaal - heeft zich geplaatst voor één van de twee halve finales die woensdag 15 maart wordt gehouden in Veenborg Welgelegen in Sappemeer. Daar wordt gestreden voor een plek in de finale die plaatsvindt op woensdag 12 april in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. De landelijke eindronde is 17 mei in Amstelveen. Dagmar moet in Sappemeer hetzelfde fragment uit het boek 'De gebroeders Leeuwenhart' van Astrid Lindgren voorlezen als tijdens de voorronde in de bibliotheek Stadskanaal. De introductie van het fragment en het voorlezen mag in totaal maximaal vijf minuten duren. Tien leerlingen van tien basisscholen in de gemeente Stadskanaal hebben vorige week meegedaan aan de voorronde. Vorig jaar werd Sarah Chmayssani van de Willibrordschool in Stadskanaal voorleeskampioen van de provincie Groningen. Zij mocht meedoen aan de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Auteur

Paul Abrahams