Maurice van Hoek Band in cultuurpodium VanSlag in Borger

Ter Apel

Hij zat op school met Douwe Bob, speelt nog regelmatig met zijn muzikale maatje her en der in het land en komt nu met een eigen prachtplaat: Maurice van Hoek.

In Cultuurpodium VanSlag in Borger hoor je op vrijdag 3 maart of hij over hetzelfde talent beschikt als Eurovisieganger Douwe Bob. Maurice van Hoek (24) speelt muziek met alle ziel en zaligheid. Hij schrijft songs over zijn leven als observator reizend door het Amerikaanse landschap en de liefde. Zijn drie maanden durende trektocht door de USA liet hem het licht zien in de country en Americana muziek en was voeding voor de elf songs op de debuutplaat Live Forevermore. Zijn invloeden haalt hij uit klassieke country en Americana muziek zoals de songs van James Taylor en de Eagles, maar ook uit moderne songwriters zoals Ryan Adams. Ook het vele samenspelen met maatje sinds jaar en dag Douwe Bob is terug te horen in het geluid, de stijl en de songs van Maurice. Of is Douwe nou juist beïnvloed door deze bebrilde troubadour? Maurice van Hoek op zang en gitaar wordt begeleid door David Gram op pedalsteel en elektrische gitaar, Stan de Kwaadsteniet op alle toetsen, Rafael Schwiddessen op drums en Danny van 't Hoff op bas. Het concert begint om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu

Auteur

Paul Abrahams