Jan-Willem van de Kolk uit Stadskanaal is lijstduwer PvdA

Ter Apel

Groningers kunnen woensdag 15 maart bij de verkiezingen voor de Tweede kamer kiezen voor dubbel geluk.

Althans dat zou je kunnen zeggen over lijst twee, nummer 77. Op de lijst van de Partij van de Arbeid prijkt achter de dubbele zeven, het geluksgetal, de naam van Jan-Willem van de Kolk. De sociaal-democraat uit Stadskanaal is lijstduwer. "Een sterke sociaal-democratische partij is nu nodig. Dat betekent strijden tegen armoede en uitsluiting, investeren in werkgelegenheid en zorg. Je moet er niet aan denken, dat de peilingen uitkomen. De PvdA heeft gewerkt aan herstel van de economie, maar heeft door het kabinet met de VVD ook veel schade opgelopen. Het roer moet daarom linksom." De oud-wethouder van Stadskanaal werkt tegenwoordig voor de gemeente Bedum, aardbevingsgemeente op het Groninger Hogeland. "Je merkt dat de recessie sporen nalaat. Daar past een sociaal antwoord op. Iedereen wil toch een fijn, ontspannen en verbonden Nederland waarin iedereen meetelt?"

Auteur

Paul Abrahams