Borger-Odoorn voegt e-bike toe aan nieuw groen wagenpark

Ter Apel

Op donderdag 16 maart is Borger-Odoorn de trotse eigenaar van een e-bike van het Zwitserse merk Stromer.

Deze snelle elektrische fiets is aangeschaft om de medewerkers te stimuleren de fiets te nemen bij het maken van een dienstreis in plaats van de dienstauto. De e-bike sluit goed aan bij het Cittaslow keurmerk van Borger-Odoorn: het bewust omgaan met natuur en milieu en proberen ruimte te maken voor de toepassing van nieuwe technieken. Naast de e-bike heeft Borger-Odoorn sinds 1 maart ook nieuwe dienstwagens, allen rijdend op groen gas. Borger-Odoorn hecht veel waarde aan duurzaamheid en klimaatneutraal werken en leven. Met de komst van de e-bike en de nieuwe dienstauto’s geeft de gemeente blijk van klimaatbewuste bedrijfsvoering. Ook vervult de gemeente een voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid.

Auteur

Paul Abrahams