Naima Zarrouki uit Ter Apel naar provinciale finale Nationale Voorleeswedstrijd

ter apel

De leerkrachten en de leerlingen van basisschool Pork in Ter Apel zijn maar wat trots op Naima Zarrouki.

door Paul Abrahams

De 10-jarige leerling van groep zeven heeft zich namelijk geplaatst voor de finale van de provincie Groningen van de Nationale Voorleeswedstrijd. Nadat Naima eerst al was verkozen tot de beste voorlezer van de gemeente Vlagtwedde en gemeente Bellingwedde, sleepte ze afgelopen woensdag tijdens de halve finale in Borg Welgelegen in Sappemeer één van de acht tickets in de wacht voor de provinciale eindronde die woensdag 12 april wordt gehouden in Veendam. Ze las een fragment voor uit het boek 'De waanzinnige boomhut met 13 verdiepingen' van Andy Griffiths. In cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam wordt gestreden om het fel begeerde ticket voor de landelijke eindronde op 17 mei in Amstelveen.    

Auteur

Paul Abrahams