Nominatie voor dorpshuis De Spil in Gasselternijveen

Ter Apel

Tien van de 22 dorpshuizen die meedoen aan de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2017 zijn genomineerd.

Deze dorpshuizen krijgen de komende tijd bezoek van de jury. De Spil in Gasselternijveen is één van de genomineerde dorpshuizen. Op zaterdag 25 maart wordt het programma ‘Hemmeltied’ van RTV Drenthe live uitgezonden vanuit De Spil en de opnames voor ‘Strunen’ van RTV Drenthe worden woensdagmiddag 12 april gemaakt. De uitzending van 'Hemmeltied' is zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Muzikale medewerking wordt verleend door de Nieveenster Jongens en door Andries Middelbos. De inwoner van Gasselternijveen verzorgt zondag 26 maart een Drentse middag in De Spil. Vanaf 14.30 uur brengt hij het programma 'De tied van striepkoornbroek en wollen börstrok' voor het voetlicht met Drentstalige verhalen en liedjes van vroeger. De voorstelling wordt afgesloten met een Drentse maaltijd. Een kaartje kost vijf euro.

Auteur

Paul Abrahams