Doe ook mee aan de fotowedstrijd De ziel van Borger

Ter Apel

Fotograaf Daniel Muskee, het Hunebedcentrum en Dorpsbelangen Borger houden de fotowedstrijd 'de ziel van Borger'.

Borger is het kloppend hart van de Hondsrug met nog vele verborgen geheimen in het landschap en door menselijke activiteiten gemaakte creaties. Het dorp ligt in het hart van UNESCO Geopark de Hondsrug en is Hunebedhoofdstad van Nederland. Daarnaast is Borger het enige dorp in Nederland waar aantoonbaar vanaf 5400 jaar geleden altijd mensen hebben gewoond. Kortom een uniek dorp waar je de verbintenis voelt tussen de inwoners en het landschap. Niet voor niets trekt Borger jaarlijks vele toeristen en bezoekers vanuit Nederland maar ook buitenland. Voor de fotowedstrijd wordt gevraagd 'de ziel' van Borger vast te leggen. Dit kan door bijvoorbeeld specifieke elementen of kenmerken van het oorspronkelijke Borger te fotograferen. Het staat de kandidaat uiteraard vrij om daarin eigen denkbeelden te volgen. De jury gaat vooral letten op styling, compositie en de impact van het beeld. Vertelt het beeld het verhaal? De jury is vooral benieuwd naar de visie van de fotograaf, kijkwijze en interpretatie van het landschap en de authentieke kenmerken van Borger en omgeving Er zijn mooie prijzen te winnen en tevens zijn de foto’s van de prijswinnaars twee maanden te zien in het centrum van Borger . Kijk voor meer informatie op www.hunebednieuwscafe.nl/category/fotowedstrijd  

Auteur

Paul Abrahams