Bouw nieuwe basisschool in Stadskanaal is begonnen

Ter Apel

De bouw van de nieuwe school aan de Acaciahage is van start gegaan.

door Paul Abrahams

De officiële handeling is vanmiddag verricht door onderwijs wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal samen met drie leerlingen. Zij hebben een handafdruk achtergelaten in het cement. In het nieuwe gebouw wordt vanaf begin 2018 les gegeven aan ruim driehonderd leerlingen van de christelijke basisschool De Mozaïek - dat is de fusieschool De Ark en Gabriël Dam - en van de openbare basisschool Hagenhof. Ook de peuterspeelzaal Peuterpalet wordt onder één dak gehuisvest met de twee basisscholen in het beeldbepalende en duurzame gebouw. De klus is na de aanbesteding gegund aan aannemer Bruining en aan Huisman Warmtetechniek. De kosten bedragen 4.3 miljoen euro. Wethouder Johan Hamster is blij dat bedrijven uit de regio de order in de wacht hebben gesleept. "Met de nieuwe school kunnen we weer 40 jaar vooruit."

Auteur

Paul Abrahams