Organisatiecomité Pagefestival slaat zijn vleugels uit

Ter Apel

Trouwe bezoekers van het Pagefestival in Stadskanaal hebben de datum zaterdag 1 en zondag 2 juli al maanden geleden rood omcirkeld op de kalender.

door Paul Abrahams

"We hebben vorig jaar veel complimenten gekregen van bezoekers over het gevarieerde programma", vertelt woordvoerder Nico Wiersema. "En niet te vergeten over de aankleding van het festivalterrein en voorzieningen als schone toiletten, de catering en een bewaakte fietsenstalling. We hadden helaas wat pech met het weer, waardoor veel mensen hebben besloten om toch maar niet te komen. En dat scheelt natuurlijk inkomsten. De verkoop van een hapje en een drankje is belangrijk voor een festival dat draait op subsidies en een bijdrage van verschillende sponsors die het evenement een warm hart toedragen. We willen een laagdrempelig familiefestival blijven, we willen het moment dat bezoekers voor een kaartje moeten gaan betalen zo lang mogelijk uitstellen." Veel tijd om terug te blikken is er niet. Het komende Pagefestival werpt zijn schaduw ver vooruit. "De voorbereidingen zijn in oktober vorig jaar van start gegaan", vervolgt Wiersema. "Het loopt dusverre allemaal op rolletjes. Zeker 95 procent van het programma is inmiddels ingevuld. In de komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet. Er is in de afgelopen maanden bergen werk verzet. We hebben 'stad en land' afgereisd, maar het is de moeite meer dan waard geweest. Het aanbod muziek, poëzie, kunst en theater ziet er werkelijk fantastisch uit. Jong en oud kan zich urenlang vermaken." Het comité verwacht dat - verspreid over de twee dagen - zo'n 1500 bezoekers een kijkje komen nemen. "Maar heel stiekem hopen we natuurlijk dat meer mensen gratis komen genieten van muziek, poëzie en theater in het Pagedal. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van het weer. Schijnt de zon of valt de regen met bakken naar beneden? Dat is een wereld van verschil." Uitbreiding festivalterrein In een ultieme poging om meer bezoekers (uit het noorden van het land) naar het Pagedal te lokken, wordt het festivalterrein flink uitgebreid. "De twee podia en het Paleis van de Schone Kunsten - het gebouw van Scouting Stadskanaal - vormen nog steeds het hart van het festival. Op het nabijgelegen parkeerterrein bij de volkstuinen wordt een markt ingericht, waar festival gerelateerde artikelen worden verkocht. Hier worden ook de foodtrucks geparkeerd en kunnen kinderen zich naar hartenlust uitleven in onder (veel) meer een zweefmolen of op een springkussen." In opmaat naar het Pagefestival op zaterdag 1 en zondag 2 juli in Stadskanaal wordt in uw krant elke week ruimte gereserveerd voor het organisatiecomité. Zij krijgen gelegenheid om informatie te geven over de verschillende activiteiten die plaats vinden.    

Auteur

Paul Abrahams