Nieuwe nummer van historisch tijdschrift ‘Veerten’ is te koop

Ter Apel

Het derde nummer van Veerten, het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum over de geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde is verschenen.

In dit nummer onder meer artikelen over een ‘plofkraak’ in Ter Apel in 1926, de brute moord op Grietje Dekker uit Musselkanaal in 1943, de Veenbrand in Valthermond in 1917, herinneringen van bakker Meijer uit Sellingen en een vervolg op de herinneringen aan ‘mal’ Jantje Drenth. Ook de vaste rubrieken, waarin oude foto’s, krantenberichten en collectiestukken van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet. Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen. Donateurs van het Streekhistorisch Centrum krijgen het blad automatisch thuisgestuurd. In de losse verkoop kost een exemplaar 4,95 euro. U wilt meer informatie? Neem dan contact op met Helen Kämink, 0599-612649.

Auteur

Paul Abrahams