Voetbaltopper op sportpark Buunerdrome in Nieuw-Buinen

nieuw-buinen

De spelersgroep en begeleiders van zondag eersteklasser Nieuw-Buinen kunnen zaterdag 15 april geschiedenis schrijven.

door Paul Abrahams

Dan staat de kwartfinale van het noordelijke bekertoernooi op het programma. In eigen huis worden de degens gekruist met zaterdag eersteklasser Buitenpost. Als de Friezen worden verslagen, dan plaatsen de oranjehemden zich niet alleen voor de halve finale van het bekertoernooi, maar dan wordt ook een ticket voor de eerste ronde van het KNVB toernooi in de wacht gesleept. "De vier halve finalisten mogen volgend seizoen meedoen aan het 'grote' KNVB bekertoernooi", vertelt voorzitter Siert van der Laan. "En wie weet welke aansprekende tegenstander dan uit de bus rolt." Volgens Van der Laan heeft Nieuw-Buinen één keer eerder gestreden om een plek in de halve finale. "Toen werd Nieuw-Buinen door Sneek uitgeschakeld." Nieuw-Buinen doet het niet alleen goed in het bekertoernooi, ook in de competitie wordt een puike prestatie geleverd. De ploeg staat tweede op de ranglijst van de eerste klasse F. Kampioen worden is lastig, maar de nacompetitie - en wellicht promotie naar de hoofdklasse - lonkt. De kraker begint zaterdagmiddag om 17.00 uur.

Auteur

Paul Abrahams